2011. május 30., hétfő

Lengyel András: Hajnali sötétben - Jelenlegi ára: 1 790 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Hajnali sötétbenA könyv listaára: 1883 Ft. Leírás:
A sorozat irodalmunk jeles alakjairól emlékezik meg saját írásaik és kortársaik, illetve az utókor róluk szóló műveinek tükrében. Jelen kötet Tömörkény István (18661917) írónak, novellistának, a realista kispróza mesterének állít emléket. Az őt ábrázoló fekete-fehér fotókkal kezdődő kötet hét tematikus fejezetében több mint hetven megemlékezést, tanulmányt, szemelvényt, verset, publicisztikát olvashatunk, melyek Tömörkényt, az embert és pályáját rajzolják elénk. Az első egység zömmel saját, önéletrajzi vonatkozású írásait tartalmazza. A második fejezetből az újságíró, muzeológus, régész és etnográfus Tömörkényt ismerhetjük meg pl. Németh G. Béla, Bálint Sándor és mások írásaiból. A Kortársak között c. fejezetben pl. Móra, Ignotus, Jászai Mari, Juhász Gyula az íróval kapcsolatos gondolatai, valamint hazai és külföldi korabeli kritikák kaptak helyet. A halála kapcsán megjelent írások között a következő tematikus egységben Kosztolányi, Krúdy, Barta Lajos, Gárdonyi, Ady és mások emlékező sorait olvashatjuk, majd a Tömörkény-kultusz dokumentumait sorakoztatja föl a kötet összeállítója műveinek hatása, továbbélése bontakozik ki a születése, halála évfordulói kapcsán egyebek között Ilia Mihálytól, Kosztolányitól, Ortutay Gyulától született írásokban. Az utolsó előtti fejezet 4 tanulmánya Tömörkény irodalmi munkásságát, írói világát elemzi, végül Írók tükrében szemezgethetünk a születése centenáriumára 1966-ban, Szegeden megjelent Emlékkönyvből pl. Déry Tibortól, Illyéstől, Szabó Magdától. A kötet valamennyi írása alatt olvasható azok keletkezésének, illetve megjelenésének helye, ideje. A színvonalas összeállítást általános gyűjtőkörű és szakkönyvtárak mellett középiskolai könyvtárakba is érdemes beszerezni. ISBN: 963-9402-65-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 790 Ft

Az aukció vége: 2011-06-02 22:00
. Lengyel András: Hajnali sötétben - Jelenlegi ára: 1 790 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése